BESCHIKBAARHEID | WORKSHOPS
2022
X Geen beschikbaarheid

2023

JANUARI | X Geen beschikbaarheid
FEBRUARI | X Geen beschikbaarheid
MAART | X Geen beschikbaarheid
APRIL | Nog niet open voor boekingen

UPDATES // 24.09.2022
Heb je afgelopen week een email verstuurd en nog geen reactie ontvangen?
Het kan zijn dat mijn verstuurde email in je spam terecht is gekomen.
Mijn excuses voor het ongemak!
 
WORKSHOPS VACHTVERZORGING

De ALD/Cobberdogs staan erom bekend dat de vachtverzorging zo belangrijk is. De juiste manier van vachtverzorging is extra belangrijk. De Workshop Totaal is met name bedoeld voor ALD/Cobberdog eigenaren die de tijd en interesse hebben om zelf de gehele vachtverzorging van hun hondje te gaan doen. Veel mensen borstelen de vacht van hun ALD/Cobberdog dagelijks/wekelijks, maar met de juiste manier van verzorgen is elke 3-4 weken borstelen meer dan genoeg bij een volwassen vacht.
De Workshops zijn natuurlijk niet alleen bedoeld voor ALD/Cobberdog eigenaren die het zelf willen gaan doen, maar is ook zeker aan te raden voor de algemene kennis over vachtverzorging. Je kan op die manier de vacht goed onderhouden tussen de knipbeurten door en zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan zodra je je ALD/Cobberdog gaat ophalen bij de salon.

De vachtverzorging van je hond vraagt om tijd, aandacht en de juiste manier van verzorgen. Zodra je eenmaal weet wat je moet doen, is het niet alleen leuk om te doen, maar bespaart het je ook flink wat kosten voor een knipbeurt. Ook is het goed voor de band tussen jou en je hond om zelf met de vachtverzorging bezig te zijn.

Zodra je hond tussen de 5-8 maanden is, is het de beste tijd om een van de Workshops te volgen, zodat je weet wat je moet doen voordat de vachtwisselingsfase is aangebroken. Mocht je hond ouder zijn, is de Workshop natuurlijk ook mogelijk.


En hoe fijn is het, als je weet wat je moet doen betreft de vachtverzorging? Dan heb je een Activet/Les Pooch of ADB Petite aangeschaft, maar dan is het ook nog de kunst deze op de goede manier te gebruiken waar ze voor gemaakt zijn. En als jij leert welke stappen je hoort te zetten, zul je beter begrijpen wat je moet doen.
HANDIGE INFORMATIE
Alle benodigdheden zoals een trimtafel, borstels, scharen en andere benodigdheden voor de Workshop zal ik allemaal meenemen. Je hoeft dus niets speciaal aan te schaffen om een van de Workshops te volgen. Tijdens de Workshop zal ik je wel adviseren welke benodigdheden je het beste kan gebruiken voor het onderhoud van de vacht. Mocht je zelf al beschikken over bijvoorbeeld een trimtafel waar je viervoeter al aan gewend is, laat het me gerust weten.
 
VOOR WIE
De Workshops zijn bedoeld voor iedereen die wil leren over de vachtverzorging van hun ALD/Cobberdog. Het is zeker aan te raden voor de algemene kennis over vachtverzorging. Als je eenmaal weet wat je hoort te doen, wordt het niet alleen makkelijker maar ook nog leuker.

WORKSHOP MANUAL
Na het volgen van een van de Workshops ontvang je een MANUAL. Dit is een handleiding waarin alle stappen van de Workshop uitgebreid beschreven staan. Zodat je deze kan gebruiken zodra je zelf aan de slag gaat.
GOED OM TE WETEN
Per 01.01.2023 worden er nieuwe tarieven gehanteerd voor de Workshops.

Er worden reiskosten in rekening gebracht voor de heen- en terugreis. Dit bedraagt € 0,25 per km.

OVERZICHT REISKOSTEN
1 km - 25 km | € 0,25 - € 6,25
26 km - 50 km | € 6,50 - € 12,50
51 km - 75 km | € 12,75 - € 18,75
76 km - 100 km | € 19,00 - € 25,00
101 km - 15o km | € 25,25 - € 37,50
151 km - 200 km | € 37,75 - € 50,00
201 km - 250 km | € 50,25 - € 62,50
251 km - 300 km | € 62,75 - € 75,00

Mocht de totale reistijd meer dan 3 uur bedragen - gerekend via Google Maps - dan zal ik een extra toeslag rekenen. Voor meer informatie - vraag ernaar tijdens je aanvraag: thedoodlelook@bernice.nl
 
WORKSHOP VACHTVERZORGING | TOTAAL, KNIPPEN OF BORSTELEN

THE DOODLE LOOK biedt 3 verschillende Workshops aan. Hieronder kan je lezen wat deze Workshops inhouden en welke Workshop het beste bij je past:

WORKSHOP TOTAAL € 265 incl. 21% btw | NIEUW TARIEF PER 01.01.2023 € 295 incl. 21% btw
Deze Workshop is met name bedoeld voor de eigenaren die de gehele vachtverzorging zelf willen leren. Tijdens de Workshop zal ik samen met jou, je Australische Labradoodle/Cobberdog stap voor stap behandelen. Je leert onder andere de juiste borsteltechniek en de kniptechniek. We zullen in zo'n gemiddeld 3,5 uur tijd samen alle stappen doornemen.

WORKSHOP KNIPPEN € 165 incl. 21% btw | NIEUW TARIEF PER 01.01.2023 € 185 incl. 21% btw
Heb je de juiste manier van borstelen al goed onder controle? En zou je het leuk vinden om te leren hoe je zelf je ALD/Cobberdog bij kan houden met knippen? Dan is de Workshop KNIPPEN iets voor jou. In zo'n 1,5/2 uur tijd, zullen we samen je ALD/Cobberdog gaan knippen met een trimschaar. Je leert de kniptechniek. En bij het gebruik van een trimschaar geeft het een mooi natuurlijk effect. Daarbij blijft de vacht een betere kwaliteit en de zachtheid behouden. Ook door het gebruik van een trimschaar blijft je ALD/Cobberdog eruit zien als een ALD/Cobberdog.

Mag ik even je aandacht? | De Workshop Knippen geef ik alleen als je de borsteltechniek goed onder controle hebt en je daarin de juiste stappen in vachtverzorging zet. Borstelen is de basis.

WORKSHOP BORSTELEN € 145 incl. 21% btw |
Ben je je ALD/Cobberdog dagelijks aan het borstelen? Blijf je klitten houden? Is je hondje al eens kort/kaal geschoren en wil je dit voorkomen voor een volgende keer? Gebruik je wel de goede borstels? En zie je soms door de bomen het bos niet meer? Wil je graag leren hoe je op de juiste manier hoort te borstelen? Dan is de Workshop BORSTELEN iets voor jou. Tijdens de Workshop Borstelen, maken we gebruik van de Les Poochs, Activet en/of ADB Petite. Daarbij zal ik je ook laten zien hoe je de oren kan plukken, maar ook hoe je de ooghoekjes en genitalien vrij houdt van haartjes. In zo'n 1,5/2 uur tijd, zullen we samen je ALD/Cobberdog grondig borstelen en samen alle stappen uitgebreid doornemen. Je leert hierbij de borsteltechniek en op die manier kan je je ALD/Cobberdog goed klitvrij houden tussen de trim afspraken door.

HEY! GOED OM TE WETEN
Het is mogelijk om een WORKSHOP BORSTELEN te combineren met een knipbeurt. Als de vacht nodig toe is aan een knipbeurt, zou ik hem dus na de Workshop mooi in model kunnen knippen. Ik heb alle spullen altijd bij me, net zo handig als het meteen gedaan is. De knipbeurt bij je thuis bedraagt € 75 - in overleg kan ik ook nog even helpen met wassen en drogen. Zou je hier gebruik van willen maken? Geef het dan op tijd aan, dan kan ik daar rekening mee houden. Let op! Dit kan alleen gecombineerd worden met een Workshop Borstelen.

EXTRA INFORMATIE
Hebben jij en een vriendin, familielid, kennis of buurvrouw allebei interesse in een van de Workshops? Dan is het ook mogelijk om de Workshop samen te volgen.

Tarieven 2022
Workshop TOTAAL voor 2 personen met 2 ALD's/Cobberdogs € 395 incl. 21% btw
Workshop KNIPPEN voor 2 personen met 2 ALD's/Cobberdogs € 275 incl. 21% btw
Workshop BORSTELEN voor 2 personen met 2 ALD's/Cobberdogs € 235 incl. 21% btw

NIEUWE TARIEVEN PER 01.01.2023
Per 1 januari 2023 zullen er nieuwe prijzen worden gehanteerd voor de Workshops.
Heb je voor 18 augustus 2022 een een afspraak ingepland voor een van de Workshops in 2023? Dan zullen uiteraard de voorgaande tarieven worden berekend.

Tarieven 2023
Workshop TOTAAL € 295 incl. 21% btw
Workshop KNIPPEN € 185 incl. 21% btw

Workshop TOTAAL voor 2 personen met 2 ALD's/Cobberdogs €430 incl. 21% btw
Workshop KNIPPEN voor 2 personen met 2 ALD's/Cobberdogs €320 incl. 21% btw

 
HOE ZIET ZO'N DAG ERUIT?
Zodra ik bij jullie thuis ben gearriveerd op de afgesproken tijd - maken we kennis onder het genot van een kop koffie of thee. Tijdens de Workshop heb ik alle aandacht en tijd voor jou en je ALD/Cobberdog. En er is natuurlijk voldoende tijd om vragen te stellen. Uiteraard ben ik ook benieuwd welke borstel je gebruikt voor het onderhoud van de vacht. We zullen tussendoor voldoende pauze nemen zodat je viervoeter niet voor langere tijd op de trimtafel hoeft te staan.

PLAATS EN DUUR VAN DE WORKSHOP
De Workshop zal plaatsvinden bij je thuis, in de vertrouwde omgeving van je ALD/Cobberdog. Gemiddeld zal de Workshop Totaal zo'n 3 uur duren. De Workshop BORSTELEN/KNIPPEN zullen zo'n 1,5/2 uur duren.
Het ligt er natuurlijk ook aan welke maat je ALD/Cobberdog is, wat voor vacht je hondje heeft en of hoe zijn medewerking is op de trimtafel. Ik neem hier graag de tijd voor om alles te leren, zodat je over alle informatie beschikt wat betreft de vachtverzorging. Uiteraard zal het geen hele daginvulling zijn, want ook voor je hondje vraagt het de nodige inspanning en geduld.
WORKSHOP INPLANNEN
Stuur je aanvraag naar thedoodlelook@bernice.nl, dan bespreken we de beschikbaarheid. De Workshop kan ingepland worden op werkdagen, tijden uiteraard in overleg. En eventueel kan op aanvraag de Workshop in het weekend worden gepland.


KOSTEN WORKSHOP VACHTVERZORGING 2022
Workshop TOTAAL € 265 // € 395
Workshop KNIPPEN € 165 // € 275
Workshop BORSTELEN € 145 // € 235

De bovenstaande tarieven zijn incl. 21% btw.

Per 01.01.2023 gelden er nieuwe tarieven voor de Workshops. 
 
 
 
 
IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN
Om een afspraak te maken voor de Workshop, stuur je een aantal gegevens per email:

thedoodlelook@bernice.nl
Type Workshop: TOTAAL, BORSTELEN of KNIPPEN
Naam, adresgegevens en telefoonnummer
Beschikbaarheid, welke dag komt je het beste uit om een Workshop te volgen
Leeftijd en een recente foto van je hondje
Maat: MINI, MEDIUM, STANDAARD
Type vacht: fleece/wavy fleece/curly fleece

Status van de vacht: goed onderhouden/enkele klitten/veel klitten

BIJZONDERHEDEN
Mochten er bijzonderheden zijn, laat het gerust weten zodra je een afspraak maakt. Bijvoorbeeld: gedrag van je hond, weinig ervaring met borstelen, allergie, etc.

Ik doe mijn best om je aanvraag binnen 2-3 dagen te beantwoorden per email en in behandeling te nemen.