WELKOM | IK STEL ME GRAAG EVEN AAN JE VOOR.

Mijn naam is Bernice, eigenaresse van THE DOODLE LOOK. Gevestigd in Oisterwijk, een gezellig Brabants dorp tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch in Noord-Brabant. Waar ik ben opgegroeid en tegenwoordig samen woon met mijn Australische Labradoodle Bobbie Beer. Meesterbakker Robert op 5 minuten afstand lopen en vlakbij de prachtige Loonse en Drunense Duinen, waar we altijd graag wandelen. Welk seizoen dan ook!

Ik ben opgeleid volgens de methode van Australian Superdoodles. Ik heb tijdens deze opleiding zoveel plezier gehad in de vachtverzorging en het knippen van Australian Labradoodles, dat ik er graag iets mee wilde gaan doen. Australian Labradoodles worden vaak geknipt/getrimd als een poedel of spaniel, waarbij het "Doodle eigen" en "The Doodle Look" er ook vanaf wordt geknipt. Na het volgen van de opleiding heb ik veel ervaring opgedaan en mijn eigen "Doodle Look" en manier van knippen ontdekt en verder ontwikkeld. Ik kon toen ook niet wachten om echt te beginnen met THE DOODLE LOOK. Een sprong in het diepe, maar het voelde zo goed om hiermee te gaan starten.
Bij THE DOODLE LOOK wordt je ALD/Cobberdog geknipt zoals een Australian Labradoodle/Cobberdog. Hierbij houdt ik zoveel mogelijk het natuurlijke model in de vacht aan, waarbij de vacht van het hoofd en de staart net wat langer is dan de vacht van het lichaam. Er wordt geen gebruik gemaakt van een tondeuse, enkel van een trimschaar. Met knippen krijg je een mooi natuurlijk effect en zo wordt "THE DOODLE LOOK" gecreëerd. En het knippen kan ik je leren tijdens een van de Workshops.
Sommige ALD's/Cobberdogs zitten vaak volledig onder met klitten, waarbij kort knippen/scheren van de vacht dan de enige optie is. Dat is dan ook het beste voor het welzijn van de hond. Het scheren kan voorkomen worden. De basis in vachtverzorging is om te weten wat je hoort te doen op de juiste manier. De juiste manier van vachtverzorging is essentieel, denk bijvoorbeeld aan de juiste manier van borstelen. Je kan dan wel een geschikte borstel hebben voor het onderhoud van de vacht, dan is het ook nog de kunst deze op de goede manier te gebruiken. Zeker tijdens de vachtwisselingsfase is dit erg bepalend. Ze hebben allemaal prachtige vachten en de juiste manier van verzorgen is extra belangrijk, om de vacht zo mooi mogelijk te houden en in de beste conditie.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt in de retail en daarin vooral veel ervaring opgedaan als Visual Merchandiser. Oog voor detail en creativiteit is daarin een pre en kan ik goed toepassen in de verzorging van Australian Labradoodles en Cobberdogs.

THE DOODLE LOOK richt zich vooral op het geven van Workshops in vachtverzorging. De juiste manier van vachtverzorging is een belangrijke basis om de vacht in de beste conditie te houden. Je kunt tijdens de Workshop Totaal bijvoorbeeld leren hoe je op de juiste manier hoort te borstelen en ook leer je hoe je je viervoeter in model kan knippen met een trimschaar. Heb je het borstelen al goed onder controle en kun je je ALD/Cobberdog goed klitvrij krijgen? Dan zou een Workshop Knippen iets voor je kunnen zijn. Hoe leuk en handig als je het zelf goed bij kan houden. Heb je nog geen idee wat je moet doen met een Activet, Les Poochs of ADB Petite? Dan is de Workshop Borstelen of TOTAAL een goede basis om mee te beginnen. Na het volgen van een van de Workshops kun je er zelf mee aan de slag. Oefening baart kunst, zo heb ik het zelf ook geleerd. Het is ook een mooie manier om te werken aan een betere en sterkere band met je hond. Daarbij is het ook een leuke bezigheid en scheelt het je kosten.


Naast het geven van de Workshops in vachtverzorging, knip ik ALD's/Cobberdogs voor een vaste klanten kring. Ik heb helaas geen ruimte om nieuwe klanten toe te voegen. Mocht je interesse hebben om op de wachtlijst te komen, stuur me dan gerust even een email.

Dankjewel voor je bezoek aan de website. Mocht je een afspraak willen maken voor een van de Workshops, maak op tijd een afspraak om zo teleurstelling te voorkomen. Ik werk alleen, daardoor is er beperkte beschikbaarheid.
Dit kan uitsluitend per email | thedoodlelook@bernice.nl

Mocht je een vraag hebben, neem gerust contact op per email.

Met vriendelijke groet,
Bernice
THE DOODLE LOOK
Workshops | Vachtverzorging | Knippen
Exclusief voor Australian Labradoodles en Cobberdogs
Oisterwijk, Noord-Brabant

Volg THE DOODLE LOOK op Instagram & Facebook - @thedoodlelook