ALGEMEEN | Goed om door te nemen voordat THE DOODLE LOOK naar je toe komt voor een van de Workshops of voordat je je ALD komt brengen voor een knip afspraak.

THE DOODLE LOOK | WORKSHOP
Met ingang van 01.01.2023 worden er nieuwe tarieven gehanteerd voor de Workshops. Zie pagina van de Workshop voor de tarieven.

Het is niet nodig om je hondje langer uit te laten dan normaal. Je hoeft hem niet extra moe te maken. De Workshop zal om genoeg inspanning en geduld vragen.
Zorg dat je hondje ruim voor aanvang heeft gegeten, zodat er ruim 1,5 tot 2 uur tussen zit en het eten eerst goed verteerd kan worden. Het zou vervelend zijn als je hondje er last van krijgt tijdens de Workshop.

Het is niet nodig om je ALD/Cobberdog te wassen voor de Workshop. Wassen dient na het borstelen en/of knippen te gebeuren.

Is de vacht volledig vervilt en in de klitten bij aanvang van de Workshop? Dan dient de vacht kort geknipt/geschoren te worden en maken we een nieuwe afspraak. Daarbij worden er kosten in rekening gebracht van € 95 + de gemaakte reiskosten.

Tijdens de Workshop wordt alleen gebruik gemaakt van een schaar en niet van een tondeuse.

Heb je een afspraak gemaakt voor de Workshop KNIPPEN? Zorg er dan voor dat je ALD/Cobberdog op voorhand grondig is geborsteld en klitvrij is, zodat we meteen kunnen starten met knippen. De Workshop Knippen is alleen mogelijk als je de borsteltechniek al goed onder controle hebt en je de vacht goed kunt onderhouden. Borstelen is de basis.

Heb je een afspraak gemaakt voor de Workshop BORSTELEN? Zorg er dan voor dat je hondje droog is, zodat we meteen kunnen starten met borstelen. Bij het borstelen van een natte vacht, raakt de vacht namelijk beschadigd. Het is daarbij niet nodig je ALD/Cobberdog eerst te wassen voordat we gaan borstelen. Het wassen dient na het grondig borstelen te gebeuren.
Trimtafel, borstels, trimschaar en andere benodigdheden die we gebruiken voor de Workshops worden allemaal meegenomen. Je hoeft voor de Workshop niets aan te schaffen. Mocht je zelf beschikken over bijv. een trimtafel waar je hondje aan gewend is, kunnen we deze uiteraard gebruiken.
Tijdens de WORKSHOP met 1 ALD/Cobberdog mogen er maximaal 2 personen van het gezin aanwezig zijn. Zodat we niet worden afgeleid en we samen de stappen zorgvuldig kunnen doornemen. Anders raakt de hond ook teveel afgeleid.
Tijdens de WORKSHOP met 2 ALD's/Cobberdogs die je samen wilt volgen met een vriendin, kennis of familielid - is het gewenst dat er per ALD/Cobberdog 1 van de baasjes aanwezig is. Wil je er graag met beide baasjes aanwezig zijn? Geef dit dan aan, dan kan hier rekening mee worden gehouden. Ook hierbij geldt dat het gewenst is dat de Workshop in een rustige omgeving wordt gedaan, zodat de hond niet afgeleid raakt.
Komt de gemaakte afspraak je toch niet goed uit? Annuleren en wijzigen van de afspraak kan kosteloos tot 48 uur van te voren. Mocht het niet binnen deze termijn voldaan worden, wordt er € 75,- in rekening gebracht.

Mocht je hondje loops zijn geworden voor aanvang van de afspraak, geef dit op tijd aan. Dan plannen we een nieuwe afspraak in. Vanwege de hygiene en het welzijn van je hondje behandel ik geen loopse hondjes.
Voor en na de Workshop worden er foto’s gemaakt van het resultaat. Deze foto’s worden gebruikt voor de website en de Instagram pagina van THE DOODLE LOOK. Mocht je dit liever niet hebben, laat het gerust weten. Dan wordt hier rekening mee gehouden.

BELANGRIJK | Mocht het voorkomen dat je hond ongewenst gedrag vertoont, zoals aanhoudend grommen en bijten, en geen enkele medewerking geeft, kunnen we de Workshop niet voortzetten. Dit is voor je hond, voor jou als baasje en mij geen prettige en gewenste manier van verzorging. De zorg en welzijn van je hond staat centraal en dat willen we graag zo prettig mogelijk laten verlopen. Het is natuurlijk al een behoorlijke inspanning, daarbij wordt zijn energie en geduld enorm op de proef gesteld. Bij ongewenst gedrag is dit onmogelijk.
De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht bedragen € 95,- + reiskosten, € 0,25 per km. Ik verwijs je graag door naar een geschikte gedragstherapeut.
De betaling kan voldaan worden in contanten, via een betaalverzoek van RABOBANK of het bedrag kan worden overgemaakt via het rekeningnummer.

Hey! | Mocht er iets niet duidelijk zijn of heb je een vraag, neem gerust contact op.


THE DOODLE LOOK | KNIPAFSPRAAK

Met ingang van 01.01.2023 worden er nieuwe tarieven gehanteerd voor de knipbeurt voor de MINI. Dit zal vanaf januari 2023 €85 incl. btw bedragen. De knipbeurt voor de MEDIUM blijft €95 incl. btw.

Brengen en ophalen zal bij de voordeur gebeuren.

Kom op tijd. Vanaf 10 minuten voor de afspraak ben je welkom om je viervoeter te brengen. Mocht je vertraging hebben, zou ik het erg waarderen dat je me hiervan op de hoogte brengt.
Mocht je tot 30 minuten na de afgesproken tijd niets hebben laten horen dat je later bent, zal de afspraak geannuleerd worden en zal ik €65 in rekening brengen.

Het is gewenst de vacht van je ALD/Cobberdog alvorens de afspraak klitvrij, schoon en gewassen en droog wordt gebracht. Dit kun je het beste 1 dag voor de afspraak doen. Na het controleren van de vacht, wordt er gestart met knippen. Na het knippen wordt de vacht afgespoeld met water en drooggeblazen. Het kan zijn dat de vacht nog vochtig is zodra je je viervoeter komt ophalen.

Mochten er nog veel klitten aanwezig zijn in de vacht, dienen deze eerst behandeld te worden voordat het model erin kan worden geknipt. Er zal per uur €25 extra in rekening worden gebracht.

Het is niet de bedoeling om bij de PUPPY of BASIS behandeling aanwezig te zijn. Zo kan je hondje goed wennen en het is goed voor de socialisatie en ontwikkeling.
Het is niet nodig om je hondje van te voren langer uit te laten dan normaal. De behandeling zal voor je hond genoeg inspanning en geduld vragen.

Zorg dat je hondje ruim voor aanvang heeft gegeten, zodat er ruim 1,5 tot 2 uur tussen zit en het eten eerst goed verteerd kan worden. Het zou vervelend zijn als je hondje er last van krijgt.


Tijdens de PUPPY behandeling wordt er nog niets van de vachtlengte geknipt. Alleen de ooghoekjes, oren, voetzooltjes, genitalien en nagels worden gecontroleerd en zo nodig bijgeknipt.

De BASIS behandeling is mogelijk voor MINI en MEDIUM Australian Labradoodles en Cobberdogs tot 20 kg met een schofthoogte van max. 52 cm.

Mocht ik teken tegenkomen in de vacht, worden deze uiteraard zorgvuldig en netjes verwijderd.
Mocht je hondje vlooien hebben, kunnen we de behandeling helaas niet door laten gaan. Controleer eventueel ruim voor aanvang van de afspraak op vlooien, zodat dit voorkomen kan worden. Zodra je hondje vrij is van vlooien, plannen we een nieuwe afspraak in.
Komt de gemaakte afspraak je toch niet goed uit? Annuleren en wijzigen van de afspraak kan kosteloos.

Mocht je hondje loops zijn geworden voor aanvang van de afspraak, geef dit op tijd aan. Dan plannen we een nieuwe afspraak in. Vanwege de hygiene en het welzijn van je hondje behandel ik geen loopse hondjes.
Voor en na het knippen van de vacht worden er foto’s gemaakt van het resultaat. Deze foto’s worden gebruikt voor de website en de Instagram pagina van THE DOODLE LOOK. Bij de foto wordt het type behandeling en eventueel de naam van uw hondje genoteerd. Mocht je dit liever niet hebben, laat het gerust weten. Dan wordt hier rekening mee gehouden.
De betaling kan voldaan worden in contanten, via een betaalverzoek van RABOBANK of het bedrag kan worden overgemaakt via het rekeningnummer.

Mochten er vragen zijn over vachtverzorging, stuur me gerust een email via thedoodlelook@bernice.nl of stuur een bericht via de Instagram pagina van The Doodle Look. @thedoodlelook - ik adviseer en help je graag.

Hey! | Mocht er iets niet duidelijk zijn of heb je een vraag, neem gerust contact op.